AJANKOHTAISTA

2.11.2016 12.23

Fazer Experience Vierailukeskus – nokkelia lasiseiniä, lämmintä viilupintaa

Inlook Oy:n Helsingin järjestelmäseinäosasto pääsi näyttämään taitonsa Fazerin vierailukeskuksen lasiseinissä ja seinäverhouksissa.

FAZER vierailukeskus-30

Viherhuone tilan keskipisteenä

Keskellä vierailukeskusta sijaitsee eksoottinen viherhuone, jonka trooppisesta lämmöstä löytyvät niin kaakao- kuin ananaspuukin. Inlook Oy toteutti viherhuoneen lasiseinät ja teräsrakenteiset ovet 46mm erityslasista. Ratkaisulla varmistettiin, että kasvien vaatima ilmasto saadaan luoduksi viherhuoneen sisään. Lasielementit ovat massiiviset niin korkeudeltaan kuin painoltaan, yhdelle lasille tuli painoa noin 300 kiloa.

FAZER vierailukeskus-29

Seinäverhous opaalilasista ja tekninen viiluseinä

Kokoustilojen puolelle toteutettiin neljämetrisestä opaalilasista seinäverhous. Opaalilasien vastapäisessä seinässä ja sen ovissa käytettiin läpivärjättyä teknistä viilua, jonka ominaisuudet takaavat seinälle kestävän, tasaisen sävyn.

FAZER vierailukeskus-11

Karl Fazer –salin seinäverhous teräsrakentein

Yritys- ja yksityistilaisuuskäyttöön suunnitellun Karl Fazer-salin sivuseinien siksak-muoto luotiin teräsrunkorakenteella. Seinien pintalevy on maalattua Fermacell- kuitukipsilevyä, joka on vahva, laadukas ja vähäpäästöinen valinta.

FAZER vierailukeskus-3

Kaareva ikkuna laminoidulla lasilla

Tiloihin toteutettiin myös muutamia ikkunoita ja ovia. Laminoidulla lasilla varustettu kaareva ikkuna vierailukeskuksen ja keittiön välillä on liimattu teräskehykseen. Laminoinnilla on pyritty minimoimaan keittiön äänien kuulumista vierailijatiloihin. Kokoustiloihin johtavat teräsovet ovat myös Inlook Oy:n toimittamia.

FAZER vierailukeskus-28

Katso lisää kuvia tästä

Tästä pääset Fazer Experience vierailukeskuksen sivuille

Muut tiedot:

Arkkitehti: Arkkitehtitoimisto K2S Oy

Rakennuttaja: Fazer konserni

Rakennusurakoitsija: SRV

Valmistumisvuosi: 2016


Palaa otsikoihin