AJANKOHTAISTA

16.11.2017 12.00

Hakaniemen metroaseman lippuhallin peruskorjaus

Hakaniemi on yksi Helsingin liikenteen vilkkaista solmukohdista ja Hakaniemen metroasema yksi Suomen ensimmäisistä avatuista metroasemista. Hakaniemen metroasema otettiin käyttöön vuonna 1982. Lippuhalli oli huonokuntoinen ja tekniikaltaan vanhentunut ja vaati siksi peruskorjausta, joka toteutetaan kahdessa vaiheessa.

Hakaniemen Metroasema-43
Peruskorjaus muuttaa Hakaniemen metroaseman lippuhallin tilavammaksi ja nykypäiväisemmäksi, mikä lisää matkustajien viihtyvyyttä. Metroasemalle rakennetaan myös laajemmat ja monipuolisemmat liiketilat sekä uudet sosiaalitilat metronkuljettajille.

Hakaniemen Metroasema-8
Inlook konserni oli mukana syksyllä 2017 valmistuneessa peruskorjauksen ensimmäisessä vaiheessa. Lippuhallin sisäkatoiksi asennettiin vaaleasävyistä vaahteraviilutettua kuitukipsilevyä, joka osaltaan tekee peruskorjatuista tiloista miellyttävän valoisat. Lippuhallin pääaulaan asennettiin kaareutuvia kuitukipsilevyjä ja aulan katto kaartuu kauniisti pienelle laineelle. Liiketiloihin asennettiin isosilmäiset lankaverkkokatot.
                                                        
Hakaniemen Metroasema-32
Inlookin julkisivuosasto asensi lippuhallin sisäänkäyntien alumiiniverhoilut. Alumiiniverhoilun levyt valmistettiin Helsingissä Sahaajankadun ohutlevypajallamme ja maalattiin Tallinnan maalaamossamme. Inlook jatkaa mukana myös peruskorjauksen toisessa vaiheessa.

Hakaniemen Metroasema-26


Arkkitehti:
PES-Arkkitehdit Oy

Rakennuttaja:
HKL

Pääurakoitsija:
Rakennuspartio Oy

Valmistumisvuosi:
2017

Palaa otsikoihin