AJANKOHTAISTA

Helen Munkkisaari – säänkestävä ja näyttävä julkisivuverhous

Inlook Julkisivut toteutti teräsrakenteisen taideseinän Helsingin Munkkisaareen. Säätä erinomaisesti kestävällä kuvioidulla taideseinällä maisemoitiin kaupunkiympäristöön sopivaksi kahden maanalaisen öljysäiliön kattorakenteet ja näiden lisäksi myös säiliöiden viereen sijoitettu vaahtosammutuspumppaamo.

Munkkisaaren lämpökeskus toimii Helsingin kantakaupungin kaukolämmön huippu- ja varavoimalaitoksena, joka otetaan käyttöön silloin, kun muiden laitosten lämpöteho ei riitä kattamaan kaukolämmön tarvetta.

HELEN Munkkisaari-10

Kuvioidut reikälevyt loivat kohteeseen omat haasteensa, sillä paitsi niiden suunnittelussa ja valmistuksessa, myös asennuksessa vaaditaan erittäin mittatarkkaa työtä. Helsingin Munkkisaaren merellisessä ympäristössä sijaitseva taideseinä on saanut inspiraationsa voimanjohtopylväästä. Aihe kuvioon tuli Lämpöä liikkeellä-ideakilpailusta ja kuvion on suunnitellut kilpailun voittanut Matti Mikkilä.

HELEN Munkkisaari-5

Kokonaisuudessaan seinässä on noin 300 neliömetriä teräsreikälevyä. Seinä on haponkestävää terästä ja kestää hyvin korroosiota. Korroosionkestävyys on tärkeää merenläheisissä kohteissa, kuten Helsingin Munkkisaaressa.

HELEN Munkkisaari-1
HELEN Munkkisaari-9

Katso lisää kuvia!

Muut tiedot:

Rakennuttaja: Helen Oy
Arkkitehti: Nina Rusanen, Arkkitehtitoimisto Virkkunen & Co
Valmistumisvuosi: 2017


Palaa otsikoihin