AJANKOHTAISTA

Inlook mukana rakentamassa kauppakeskus REDI:ä

Helsingin itäiseen kantakaupunkiin kohoaa huimaa vauhtia kohti korkeuksia suunnaton kompleksi; asuntoja, toimitiloja sekä uuden ajan elämyksellisen ostoskeskuksen sisältävä REDI. REDI-nimellä on haluttu osoittaa kunnioitusta alueen merenkululliselle historialle ja se tarkoittaa ankkuroitumisaluetta sataman edustalla.

Tämä SRV:n pääurakkakohde Kalasataman sydämessä tulee koostumaan kahdeksasta tornitalosta, itäisen kantakaupungin suurimmasta kauppa- ja elämyskeskuksesta sekä jopa 2000:n auton pysäköintilaitoksesta. Tornitalot kauppakeskuksen ympärillä tulevat kohoamaan 25-30:n kerroksen korkeuteen tarjoten asukkailleen upean merinäköalan mahtavien liikenneyhteyksien ääreltä.

REDI-10

Inlook on rutinoitunut kauppakeskusten rakentaja. Olemme olleet mukana lukuisissa kohteissa niin pääkaupunkiseudulla kuin myös muuallakin Suomessa. Kun Redin Kauppakeskusta ryhdyttiin rakentamaan, oli Inlookilla selkeä tavoite päästä urakoimaan kohteen alakatot. Redi onkin yksi hienoimmista, ellei jopa hienoin kauppakeskus, jossa olemme päässeet näyttämään ja käyttämään erikoisosaamistamme ja kokemustamme.

REDI-4

Kohteessa on useita erilaisia alakattoja, joista vaativimpina mainittakoon Rockfon Mono ruiskutettavat akustiikkakatot, palokatot ja erilaiset metallikatot.

REDI-1

Kauppakeskus Redissä työnjohtajana alakattopuolella on toiminut Ari Vuori, työpäällikkönä Henri Rissanen ja kaupallisia asioita on hoitanut Kari Nurminen. Julkisivupuolella työnjohtajina toimivat Jari Martiskainen ja Toomas Mäki. Inlookin asentajia Redissä oli parhaimmillaan noin viisikymmentä.

REDI-9

Julkisivupuolella Inlook keskittyi sekä ulkotilojen alakattojen asentamiseen että kauppakeskuksen sisätilojen metalliseinäverhouksiin.

REDI-2

Inlook on kauppakeskuksen lisäksi mukana myös tornitalojen rakentamisessa. Väliseinä-yksikkömme on rakentamassa tornitaloista ensimmäisenä valmistuvaa Majakkaa, joka tulee kohoamaan aina kolmenkymmenenviiden kerroksen korkeuteen. Inlook rakentaa Majakkaan sekä kipsiväliseinät, ulkoseinät että asuinhuoneistojen alakatot. Työt Majakassa aloitettiin helmikuussa 2018 ja kipsitöiden osalta ne saataneen valmiiksi alkuvuodesta 2019. Majakan julkisivuprofiilit on maalattu Inlookin Vilnan maalaamossa Liettuassa.

Katso lisää kuvia tästä!

Muut tiedot:

Tilaaja: SRV Rakennus Oy
Arkkitehti: Helin & Co. Arkkitehdit
Pääurakoitsija: SRV Rakennus Oy
Valmistumisvuosi: 2018

Palaa otsikoihin