AJANKOHTAISTA

Inlook Sisustus Oy pääurakoitsijana Kirkkonummen Omnian ammattiopiston muutostöissä

Omnia on monialainen ja suuri ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Vuosittain Omniassa osallistuu ammatilliseen koulutukseen yli 10 000 oppijaa, joista perustutkintokoulutuksessa on noin 5000. Vapaan sivistystyön kursseilla kävijöitä on vuosittain yli 50 000 ja kursseja on noin 3000. Aikuislukiossa opiskelijoita on reilu 2000. Henkilöstömäärä on yli 860. Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian jäsenkunnat ovat Espoo, Kauniainen ja Kirkkonummi.

Inlook Sisustus Oy toimi pääurakoitsija Omnia Purotie – muutostyöt 2017 -rakennusurakassa. LVIS-työt olivat alistettu pääurakoitsijalle. Kokonaistyöaika oli 10 kk ja muutosalueen laajuus yhteensä n. 2500 m2. Rakennuskohde käsitti A-rakennuksen aulan ja toimistotilojen sekä niihin liittyvien puku- ja pesutilojen osittaisen perusparannuksen.  A- ja B-rakennuksille rakennettiin ilmanvaihtokoneiden vaihdon yhteydessä uudet ilmastointikonehuoneet. Työn suunnittelussa olennaista oli huomioida työmaa-aikainen lämmitys ja sääsuojaus.

Omnia-6

Alkuperäinen ja huonokuntoinen kermikatto uusittiin koko kohteen osalta. Haastavaksi kohteen teki se, että se oli opetuskäytössä merkittävän osan urakka-ajasta. Sisäpuolisia töitä pystytiin tekemään vasta koulun ollessa kesälomalla. Tästä syystä kattokaivojakin päästiin uusimaan vasta kesällä, mikä teki vesikatteen uusimistyön aikataulun haasteelliseksi. Kohde luovutettiin tilaajalle jo elokuun 2. viikolla.

Omnia-9

Vesikatolla vanha vesikate purettiin vanhaan ontelolaattaan asti uusien IV-konehuoneiden kohdilla. Uusien konehuoneiden teräsrungot tuettiin vanhoihin kantaviin rakenteisiin. IV-konehuone ulkoseinät tehtiin kevytelementeistä ja verhoiltiin julkisivupellityksellä. Konehuoneiden yläpohjat tehtiin puurakenteisina. Vesikatolle tehtiin kaatokorjauksia uusilla puurakenteilla. Kaikki sadevesikaivot uusittiin ja vesikaton kermieristykset uusittiin kokonaisuudessaan. Vanhan kermin alta paljastuneet pienet lahovauriot korjattiin.

Omnia-13

Sisäpuolisella muutosalueella uusittiin kaikki wc- ja suihkutilat sekä rakennettiin uusia muurattuja ja levyrakenteisia väliseiniä. Sisääntuloaula ja vastaanottotiski uusittiin kokonaisuudessaan. Vanhat pinnat huoltomaalattiin ja sisäovet uusittiin laminaatti- ja lujitemuovioviksi.

Omnia-11

Uusittaviin lattiat laatoitettiin tai niihin asennettiin joko muovimatto tai keraaminen kuivapuristelaatta.

Omnia-4

Alakatoissa käytettiin joko jatkuvarei´itteistä akustista kipsilevyä, kalvopinnoitettua äänenvaimennuslevyä tai lasihuopapintaista äänenvaimennuslevyä. Muut vanhat katot tasoitetiin ja maalattiin.

Omnia-3

Henkilökunnan pukuhuoneisiin uusittiin pukukaapit.

Muut tiedot:

Arkkitehti: P & R Arkkitehdit Oy

Rakennuttaja: Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia

Pääurakoitsija: Inlook Sisustus Oy, vastaava mestari Mika Mulari

Valmistumisvuosi: 2017

Katso lisää kuvia tästä!


Palaa otsikoihin