AJANKOHTAISTA

Inlook Sisustus Oy pääurakoitsijana kulttuurihistoriallisesti merkittävässä rakennuskohteessa

Inlook Sisustus Oy toimi Kela Päätalon tilamuutosten pääurakoitsijana Nordenskiöldinkatu 12:ssa Helsingissä. Rakennus on valmistunut vuonna 1956 ja sen on suunnitellut Alvar Aalto. Kela Päätalo on kulttuurihistoriallisesti merkittävä rakennuskohde. Saneerauksen toteutuksessa tuli kiinnittää erityistä huomiota toteutuksen laatuun ja kiinteistön suojeluun. Tämä edellytti urakoitsijalta vankkaa kokemusta ja ammattitaitoa, erityisesti työmaan johtotehtävissä toimivilta henkilöiltä.

Urakka sisälsi rakennusteknisten töiden lisäksi talotekniset työt. Rakennuksen 1. kerroksessa palvelupisteen ympäristön tilat kunnostettiin sekä tehtiin tilamuutoksia. 5. kerroksessa käytävällisiä toimistotiloja muunnettiin monitilatoimistoksi sekä toimistotiloihin tehtiin tilamuutoksia sekä kunnostuksia. Saneerattujen alueiden yhteispinta-ala oli n. 1350 m2. Rakennus oli käytössä koko urakan ajan.

Kela Päätalo-9

Välipohjaan ja väliseiniin tehtiin tarvittavat läpivientireiät sähkö-, LVI- ja muiden teknisten järjestelmien vaatimat reiät. Reiät tiivistettiin tämän jälkeen palokatkoilla. Liikuntasaumat tiivistyskorjattiin.

Kela Päätalo-3

5. kerroksessa ikkunoiden liittymät seinärakenteisiin ja toisiinsa tiivistettiin ja korjattiin kauttaaltaan. Lisäksi ranskalaisten parvekkeiden ovirakenteet tiivistyskorjattiin. Puiset ikkunalaudat kunnostettiin ja asennettiin takaisin. 1. kerroksen ikkunaliittymät tiivistettiin. Lisäksi tiivistyskorjaukseen liittyen sisäpihan puoleisella ulkoseinällä olevat vinottaiset metalli-ikkunat irrotettiin ja kunnostettiin alkuperäistä vastaavaksi. Tiivistystyöstä suoritettiin merkinantokoe.

Kela Päätalo-1

Palvelupisteen tiloihin 1. kerrokseen asennettiin INLOOK WOODY-järjestelmälasiseinä. Lisäksi 5. kerroksen monitilatoimistoon asennettiin INLOOK WOODY-järjestelmälasiseiniä sekä tammiviiluisia lasiovia ja umpiovia. Muutamaan neuvotteluhuoneeseen asennettiin älylasit järjestelmäseiniin. Osassa uusista ovista oli korkea ääneneristysvaatimus. Osa vanhoista ovista siirrettiin uuteen paikkaan.

Kela Päätalo-6

Osa lattiapinnoista purettiin, jonka jälkeen lattiapintaa osasta lattioista jyrsittiin, hiottiin, yli- ja osa tasoitettiin ja käsiteltiin primerilla. Tiloihin asennettiin joko tekstiili-, muovimatto tai massiivitammiparketti. Uusi massiivitammiparketti tuli näyttää mahdollisimman paljon vanhalta koska osaan tiloista jäi vanha parketti.

Kela Päätalo-12

Suurin osa alakatoista uusittiin urakka-alueella. Seinät ja ovet maalattiin. Kiintokalusteita uusittiin sekä 1. että 5. kerroksessa. Monitoimitilaan ja hiljaisiin työhuoneisiin asennettiin kangaspintaisia akusto/kiinnityspintoja. Ulkoseinillä olevat verhokiskot ja verholaudat uusittiin ikkunoiden tiivistystöiden vuoksi.

Katso lisää kuvia tästä!

Muut tiedot:
Rakennuttaja: Kansaneläkelaitos
Arkkitehti: Arkkitehtitoimisto Hormia Oy
Pääurakoitsija: Inlook Sisustus Oy, työpäällikkö Mika Mulari, työnjohtaja Timo Kaija
Valmistusmisvuosi: 2018

Palaa otsikoihin