AJANKOHTAISTA

4.12.2017 9.52

Kauppakeskus Seppä – uuden ajan kauppakeskus Jyväskylässä

Kauppakeskus Seppä oli kuluneen vuoden suurin projekti Kuopion alueyksiköllemme. Kauppakeskus sijaitsee Jyväskylässä Seppälän kaupunginosassa ja matkaa Jyväskylän keskustasta kertyy vain noin kaksi kilometriä.

Seppä on Jyväskylän suurin kauppakeskus ja valtakunnan mittakaavassakin se mahtuu parinkymmenen suurimman joukkoon.

KAUPPAKESKUS SEPPÄ-35

Kauppakeskus Sepän sisätilojen suunnittelussa tavoitteena oli moderni, valoisa, viihtyisä ja toimiva kokonaisuus. Ekologisuus on otettu myös erityisen huomion kohteeksi kauppakeskusta suunniteltaessa ja Sepän katolle on rakennettu yksi Suomen suurimmista aurinkovoimaloista. Kokonaisuudessaan aurinkovoimala peittää 7000 neliömetriä kauppakeskuksen katon pinta-alasta. Kauppakeskuksesta löytyy myös 130-paikkainen polkupyöräparkki sekä latauspisteitä sähköautoille. Kauppakeskus Sepälle tavoitellaankin korkeinta platinatason LEED-ympäristösertifikaattia.

KAUPPAKESKUS SEPPÄ-2

Sisäilmeessä panostettiin ennen kaikkea positiivisen asiakaskokemuksen muodostamiseen ja kantavana teemana ilmeen suunnittelussa on toiminut liekki sekä sen useat eri värit.

Seppä kotisivukuva-1

Inlook Kuopio pääsi toteuttamaan Kauppakeskus Sepän projektissa monipuolista osaamistaan. Työt aloitettiin kipsiseinien rakentamisella. Inlookin kädenjälkeä ovat muun muassa järjestelmälasiseinien yläpuoliset otsarakenteet ja korkeat aulatilat - kuten myös liiketilojen kipsiratkaisut, joissa vuokralaisilla oli omat toiveensa ja suunnitelmansa tilojen suhteen ja näihin Inlookin ammattitaitoa päästiin hyödyntämään onnistunein lopputuloksin. Työt jatkuivat erilaisten alakattojen sekä shopfront-lasiseinien asennuksilla. Kauppakeskuksen yleisiin tiloihin asennettiin verkkokattoja ja liiketilojen alakattoratkaisut toteutettiin vuokralaisten toiveiden mukaan.

KAUPPAKESKUS SEPPÄ-9

Yhteistyö projektin aikana eri tahojen kanssa sujui moitteetta ja Kuopion pojat saivat kehuja joustavasta toiminnasta. Pääurakoitsija Skanska Talonrakennus Oy:n edustaja Jorma Hytönen toteaakin Inlookin toiminnan olleen joustavaa sekä yhteistoiminnan olevan moitteetonta; ”alakattojen ammattilaisiahan nämä Inlookin pojat on. Resurssien lisäys onnistui hyvin ja yhteistoiminta toimi moitteettomasti”.

Katso lisää kuvia tästä

Muut tiedot:
Arkkitehti: Innovarch Oy
Rakennuttaja: LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy
Pääurakoitsija: Skanska Talonrakennus Oy
Valmistumisvuosi: 2017

Palaa otsikoihin