AJANKOHTAISTA

Keskustakirjasto Oodi - kaupunkilaisten uusi kohtaamispaikka Helsingin sydämessä

Joulukuussa 2018 avattiin Helsingin keskustaan Kansalaistorille Töölönlahden kupeeseen uusi keskustakirjasto Oodi kolmen vuoden rakennustöiden jälkeen. Oodi-nimi valikoitui avoimessa nimikilpailusta 1600 eri nimen joukosta ja palvelee kaupunkilaisia viikon jokaisena päivänä aina aamuvarhaisesta iltamyöhään. Uuteen keskustakirjasto Oodiin odotetaan vuosittain noin 2,5 miljoonaa kävijää.

Muotokieleltään vaikuttava ja eri rakennusmateriaaleja yhdistelevä Oodi nousee kolmen kerroksen korkeuteen Helsingin keskustaan Kansalaistorille. Lähtökohtana rakennuksen suunnitteluun on ollut julkinen, kaikille avoin, turvallinen ja maksuton kaupunkitila. Kaikille avoin uuden ajan kirjasto on elävä ja toiminnallinen kohtaamispaikka.

Oodi-10

Työt Oodissa aloitettiin Inlookin osalta kesäkuussa 2018. Asensimme keskustakirjasto Oodiin useita erilaisia lasiseinätyyppejä, muun muassa älylasiseiniä sekä hyvän äänieristävyyden omaavia INLOOK Glazy Double-lasiseiniä. Oodin lasiseinät toteutettiin rautavapailla turvalaseilla.

Oodi-5

Uudesta keskustakirjasto Oodista löytyy kolme eri kerrosta, joista kukin tarjoaa eri toiminnallisuuksia. Ensimmäisessä kerroksessa on mahdollista järjestää erilaisia tapahtumia, sieltä löytyy myös kirjaston infopiste, kirjojen palautuspiste sekä kahvila. Vuoden 2019 alussa Kino Regina aloittaa myös toimintansa Oodin ensimmäisessä kerroksessa. Toinen kerros sisältää verstasmaisia tiloja, joita on mahdollista käyttää pelihuoneina, työpajoina, vuorovaikutustiloina vai vaikkapa kokoushuoneina. 

Oodi-1

Keskimmäinen kerros mahdollistaa tekemällä oppimisen, vuorovaikutuksen ja yhdessäolon. Kolmas kerros on rauhallisin ja eniten perinteisen kirjaston kaltainen, jossa syvennytään oppimaan ja lukemaan ja ylimmästä kerroksesta löytyy myös Lasten maailma, josta löytyy salaisia lukusoppeja pienille kirjojen ystäville.

Oodi-9

 Katso lisää kuvia tästä!

Tilaaja: Helsingin kaupunki

Arkkitehti: Arkkitehtitoimisto ALA

Pääurakoitsija: YIT

Valmistumisvuosi: 2018


Palaa otsikoihin