AJANKOHTAISTA

11.4.2017 14.33

LÄNSITERMINAALI 2 – Erinomainen näyte Inlookin monitaituruudesta

Inlook-konserni on ollut laajalla rintamalla mukana rakentamassa Helsingin Länsisatamaan helmikuussa 2017 toimintansa aloittanutta matkustajaterminaalia, joka mahdollistaa nopeammat matkustusrutiinit sekä tarjoaa lisäkapasiteettia laivayhtiöille. Uusi terminaali huokuu tilaa ja avaruutta.

Katseenvangitseva Linear WP-alakatto

Yksi uuden matkustajaterminaalin katseenvangitsijoista sekä terminaalin ilmeen luojista on Inlook Oy:n valmistama ja asentama Linear WP-puuelementtikatto. Kaunis katto on lämpökäsiteltyä mäntyä ja kaartuu komeasti avarassa ja tilavassa matkustajaterminaalissa. Linear WP-kattoelementit on kasattu käsityönä Sahaajankadun toimipisteessämme. Inlook asensi Länsiterminaali 2:een myös Hook On-alakattoja.

Länsiterminaali-3

Uutena aluevaltauksenamme julkisivut

Länsiterminaali 2 oli julkisivu-osaston ensimmäinen suuri tulikoe. Työt tehtiin kunnialla alusta loppuun haastavissa olosuhteissa; sydäntalvella meren äärellä asennettiin läpivärjättyjä kuitusementtilevyjä 12 metrin korkeudessa.

Länsiterminaali-30

Inlookin kädenjälki näkyy myös Länsiterminaali 2:n seinäpinnoissa

Kontrastia uuden terminaalin avaraan valoisuuteen tuo erikoisvärein tehty akustoiva Rockfon Mono-seinäruiskutus. 

Valoa lisäämässä ovat kolmannen kerroksen saniteettitilojen ja ravintolan, kuten myös tullin, lipunmyyntipisteiden ja kioskin vaaleat puuverhoukset, jotka on tehty kauniista valkolakatusta koivusta.

Länsiterminaali 2:n kipsiväliseinät ovat niin ikään Inlookin asentamat.

Länsiterminaali-7


Valaisinlaatikoita ja julkisivujen tukirakenteita

Inlook ei ollut pelkästään rakentamassa Länsiterminaalia, vaan valmistimme matkustajaterminaaliin myös rakennusmateriaaleja. Helsingissä Sahaajankadun toimipisteessämme valmistimme valaisinlaatikot, jotka sijaitsevat ajoväylien päälle asentamassamme julkisivuverhouksessa kuten myös tukirakenteet kuitusementtilevyjen alla oleviin otsarakenteisiin. Lisäksi maalaamossamme maalattiin noin 10 kilometriä T-listoja.

Länsiterminaali-18


Katso lisää kuvia galleriasta

Muut tiedot:

Arkkitehti
PES-Arkkitehdit Oy
Tuomas Silvennoinen

Rakennuttaja
Helsingin Satama Oy


Palaa otsikoihin