AJANKOHTAISTA

Matinkylän, Keilaniemen ja Niittykummun metroasemat - yhteistyössä on voimaa

Länsimetron ensimmäinen vaihe avautui yleisölle 18.11.2017 pitkän odotuksen jälkeen. Uusi linja Ruoholahdesta Matinkylään käsittää 8 uutta metroasemaa ja uuden linjan pituus on kokonaisuudessaan 14 kilometriä. Inlook-konserni oli mukana rakentamassa kahdeksasta uudesta asemasta kolmea; Matinkylää, Niittykumpua sekä Keilaniemeä.

Niittykumpu 9

Inlookilla Länsimetro-projektiin alettiin valmistautua hyvissä ajoin. Nyt jo eläkepäiviä viettävät vanhat sotaratsut Svante Nyholm ja Erkki Valtavirta toivat projektiin runsaasti hiljaista tietoa sekä runsain mitoin käytännön vinkkejä – herrat olivat mukana jo Helsingin metron ensimmäisissä vaiheissa.

Matinkylä 2

Projekti oli suuri ja Länsimetron työryhmä koottiin laajalla rintamalla, jossa hyödynnettiin jo olemassa olevaa tietoa, mutta myös kehitettiin uusia ratkaisuja.

Jokaiselle kolmelle metroasemalle Inlook asensi erilaiset alakatot - niin tunnelmaltaan kuin kattotyypiltäänkin - ja jokaisella asemalla oli oma työnjohtajansa.

Keilaniemi 3

Espoon puolella ensimmäisenä uusista metroasemista sijaitsee Keilaniemi. Metroasema sijoittuu niin maan ja meren, asumisen ja toimitilojen kuin puistojen ja rakennetun rannan rajalle. Suunnittelussa raja onkin luontevasti valikoitunut aseman teemaksi. Keilaniemen metroaseman lippuhallien, alikulkujen, sisäänkäyntien ja liukuportaiden katoiksi valikoitui vedetty isosilmäinen verkkokasetti - INLOOK Macromesh Lamella. Samaa verkkokasettia asennettiin myös liukuportaiden otsiin ja pystypintoihin sekä laituritason päätyseiniin.

Keilaniemi 1

Niittykummun metroasemalle asennettiin metallisälekattoja sekä tehtiin akustiikkaruiskutuksia. Niittykummun metroaseman yhteyteen rakennettiin kauppakeskus Niitty, jonka päälle rakentui huikeisiin korkeuksiin nouseva 24-kerroksinen asuintorni Niittyhuippu. Myös näiden rakentamisessa Inlook oli vahvalla panoksella mukana: kauppakeskukseen ja asuintorniin asennettiin alakatot ja Niittyhuippuun myös väliseinät.

Niittykumpu 4

Länsimetron pääteaseman - Matinkylän metroaseman katto - on paitsi näyttävin, ehkä myös yksi erikoisimmista Inlookin asentamista alakatoista. Katon suunnittelussa arkkitehti on saanut innoituksensa jäähuurteesta. Inlook paitsi asensi, myös valmisti ja maalasi alumiinilevyistä rakennetun kaareutuvan katon. Kaarevan katon lisäksi Matinkylään asennettiin myös sisätilojen alakatot, ulkotilojen metalliset paneelikatot sekä pilareiden ympärillä olevat alumiinista valmistetut valaisinsyvennykset. Inlook myös valmisti valaisinpohjat.

Matinkylä 1
Katso lisää kuvia tästä!

Palaa otsikoihin