Historia

Inlook-konserni käynnisti toimintansa vuonna 1967 nimellä E. Hiltunen Ky. (osakeyhtiö vuodesta 1979).

1970-luku, värikästä projektikauppaa

Yritys aloitti sisäkattotuotteiden maahantuonnin 1973. Värikkäällä 1970-luvulla yritys oli mukana projektikaupassa tehden asennusprojekteja muun muassa Neuvostoliitossa, Irakissa ja Saudi-Arabiassa. Toiminta Lähi-idässä jatkui 1980-luvun puoliväliin.

1980-luku, uusi pääkonttori ja teollisuuspalveluita

Jauhemaalauksen ja ohutlevytuotannon käynnistäminen 1980-luvulla loi pohjan yrityksen nykyiselle Inlook Colortech Oy:lle.

Vuonna 1980 yritys osti kiinteistön Helsingin Herttoniemestä Sahaajakadulta, jonne vuosikymmenen lopussa valmistui uusi toimitalo ja jauhemaalaamo.  Vuonna 1985 toiminta Suomessa laajeni, kun Kuopioon perustettiin yhtiön ensimmäinen aluekonttori.

1990-2000-luku, nousu johtavaksi toimijaksi Suomessa ja kansainvälinen läpimurto

Neuvostoliiton hajottua perustettiin varsin nopeasti yksiköt sekä Pietariin että Tallinnaan ja rekisteröitiin Moskovan yksikön toiminta. Suomessa yritys osti Seinärakenne Oy:n liiketoiminnan ja varaston. Toimintamahdollisuuksia Sahaajakadulla laajennettiin kiinteistökaupoin.

Inlook Sisustus Oy perustettiin vuonna 2000.  Kaksi vuotta myöhemmin E.Hiltunen Oy sai uudeksi nimekseen Inlook Oy. Toiminta sekä Suomessa että kansainvälisillä markkinoilla laajeni edelleen, kun Vilnaan ja Pietariin perustettiin uudet maalamot. Tallinnassa maalamotoiminta oli käynnistetty jo 90-luvun lopulla.

Turkuun ja Tampereelle perustettiin alueyksiköt, Oulussa ostettiin Sisärakenne Kukkola Oy ja Joroisissa ESK Erikoissisäkatot Oy:n liiketoiminnat. Tamperelaisen Sisärakenne Tecto Oy:n liiketoiminta siirtyi Inlook Oy:lle vuonna 2008.

Vuonna 2009 rakentamispalveluliiketoiminta keskitettiin tytäryhtiöksi muutettuun Inlook Oy:öön ja teollisuuspalvelut Inlook Colotech Oy:öön. Konsernin emoyhtiöön Inlook Group Oy:öön keskitettiin taloushallinto- ja konsernipalvelut.

2010-luku, maltillinen kasvu jatkuu

Uusi noutomyyntipiste perustettiin Espooseen vuonna 2013. Keväällä 2013 ostettiin Pohjanmaalla, Mustasaaresssa toimivan Vaasan talousaluella sisäkattoja ja akustiikkaratkaisuja urakoivan Dypoc Oy:n osakekanta. Perustettiin Inlook Oy:öön Väliseinäosasto.