”Ei sitä osaa edes selittää, sen vaan aistii” – Inlookilla on hyvä tehdä töitä

20.12.2023

Kun työpaikan vaihdos pyörii mielessä, on monia plussia ja miinuksia punnittavana. Etukäteen voi olla vaikea tietää, millainen työilmapiiri tai tiimi uudessa työpaikassa on, tai miten vaikkapa urakehitystä tuetaan. Inlookilla lähikuukausina eri tehtävissä aloittaneet Saila, Daniel ja Teemu kertovat ennakko-odotuksistaan ennen uudessa työssä aloittamista, ja miten nämä odotukset vastasivat todellisuutta.

Inlook puhuu usein siitä, että oikealla asenteella varustetulle osaajalle on aina töitä – olipa rekry auki tai ei. Taloushallinnosta vastaava Saila Helsingistä sekä työnjohtajana työskentelevä Daniel Turusta vastasivat avoimeen työpaikkailmoitukseen, kun taas asentajana toimiva Teemu Oulusta otti itse yhteyttä kuultuaan, että osaavista tekijöistä on pulaa. Heille kaikille Inlook oli tuttu jo entuudestaan aiempien työsuhteiden tai tuttavien kautta, ja mielikuva yrityksestä oli lähtökohtaisesti hyvä.

”Tiesin Inlookin turvallisena ja vakavaraisena yrityksenä, joten päätös oli helppo tehdä. Olen myös huomannut, että täällä töitä tehdään aidosti yhdessä ja työkaverit auttavat toisiaan”, kertoo Daniel.

”Ystävän kautta Inlook oli jo ennestään tuttu yritys, enkä joutunut pohtimaan kahta kertaa yhteydenottoa”, muistelee Teemu. ”Olen huomannut Inlookilla, että kun on osaamista, tekee työnsä huolella ja hyvällä mielellä, eikä tarpeettomasti hätiköi, pärjää jo pitkälle.”

”Jo ennen haastattelua olin saanut Inlookista mielikuvan yrityksenä, jossa on mukava porukka ja jossa otetaan uudet ihmiset hyvin vastaan”, kuvailee Saila. ”Sen jälkeen, kun aloitin työt, on mielikuva vain vahvistunut; täällä tekeminen on ihmisläheistä ja työntekijöitä arvostetaan.”

Miksi juuri Inlook – motivaatiota ja työhyvinvointia

Hyvässä työpaikassa ilmapiiri ja yhteishenki ovat usein keskeisessä roolissa, mutta ne eivät yksin riitä luomaan onnistunutta työntekijäkokemusta. Mielekkäät ja motivoivat työtehtävät ovat yksi hyvän työpaikan tärkeimpiä kriteereitä. Saila kokee työssään motivoituvansa työtehtävien monipuolisuudesta sekä siitä, kun haastavammatkin työtehtävät tulevat onnistuneesti maaliin. Daniel puolestaan on monien uusien haasteiden edessä, mutta nauttii uuden oppimisesta, ja kokee saavansa kaikessa apua ja tukea kollegoiltaan ja esimiehiltään. Hierarkia on matala, ja keneltä tahansa voi kysyä neuvoa. Teemu puolestaan arvostaa hyvää johtamista ja joustavuutta niin työvuoroissa kuin -tehtävissäkin.

Hän kertoo: ”Yritys on luotettava, ja tykkään asentajan työstä ja käsillä tekemisestä. Hyvä palaute kannustaa, ja se, kun urakka on paketissa ja oman työn jäljen näkee valmiina ja hyvälaatuisena. En kyllä vaihtaisi mihinkään, olen tosi tyytyväinen.”

”Tämä työpaikka on ihan löytö – en ole vastaavaa kohdannut missään. Aiemmin viihdyin etätöissä, mutta nyt haluan tulla toimistolle työskentelemään yhdessä muiden kanssa. Meillä on täällä perheyrityksen matala hierarkia – aina voi tehdä parannusehdotuksia, ja koen myös tulevani kuulluksi. Tulen joka aamu mielellään töihin, ja se on hyvän työilmapiirin ja ihmisläheisen työkulttuurin ansiota”, sanoo Saila.

Daniel kuvailee: ”Parasta Inlookilla on hyvä työilmapiiri. Yritys on sopivan suuri ollakseen vakavarainen ja tunnettu, mutta sopivan pieni ollakseen ihmistä lähellä. En edes aiemmin osannut kuvitella, että voisi olla olemassa työpaikkoja, joissa ihmiset aidosti viihtyvät useita vuosia. Ehkä me rakennusinsinöörit emme ole kovin kaunopuheisia, mutta täällä on vain yksinkertaisesti todella hyvä olla.”