Inlookilla oman äänensä saa kuuluviin – väli­seinäasen­taja Riku arvostaa Inlookilla keskustelun kulttuuria

23.6.2023

Rakennusalalla yli kymmenen vuotta työskennellyt Riku Silvennoinen on toiminut väliseinäasentajana Inlookilla reilun vuoden. Aikaisemmin vain nimenä tuttu yritys Inlook tuli Rikulle paremmin tutuksi hänen vanhan työnjohtajansa siirtyessä Inlookille töihin. Tämän innoittamana Riku siirtyi itsekin Inlookin leipiin – ja on vuotta myöhemmin erittäin tyytyväinen valintaansa.

– Olin aikaisemmin tottunut olemaan usein nuorin asentajaporukasta. Inlookilla kuitenkin on minulle saman henkistä, todella mukavaa porukkaa. Koen myös, että olen päässyt antamaan omaa näkökantaa työhön ja saanut oma ääneni kuuluviin, Riku kertoo.

Omaan työhön vaikuttaminen ja muiden auttaminen ovat Rikulle tärkeää työssä. Hänen kokemuksensa alalta on antanut visiota moneen työtehtävään, ja Inlookilla hän arvostaakin erityisesti keskustelun kulttuuria: Mielipiteitä arvostetaan, niitä kysytään ja niitä saa antaa.

– Inlookilla saa aina apua ja tukea, kun vain sitä rohkeasti pyytää. Jos on mitä tahansa käytännön asioita työmaalla, niin kun pyytää ne hoituu. Saan myös itse antaa asioihin mielipiteeni – muiltakin työmailta kysellään joskus näkemystä asioihin, ja se on mukavaa, Riku kertoo.

Inlookilla asentajan ei tarvitse huolehtia siitä, ettei työtä riittäisi. Inlookin kokonaisvaltaiset ratkaisut ovat asiakkaan etu, ja lisäksi asentajat pääsevät työskentelemään usealla eri työmaalla. Rikulla on vahva luotto siihen, että Inlook on vakaa työnantaja. Asentajan töihin tyytyväinen Riku myös kokee, että omaan uraan voi vaikuttaa Inlookilla.

– Kun aloitin Inlookilla, minulta kysyttiin mitä haluaisin tehdä ja niitä tehtäviä pääsin tekemään. Haluan jatkossakin toimia asentajana, mutta jos haluaisin suuntautua muunlaisiin työtehtäviin, se onnistuisi, etenkin jos on valmis itsekin välillä joustamaan, summaa Riku.