Kainuun sairaala, Kajaani

Inlook Oulu asensi Kainuun uuteen keskussairaalaan levyväliseinät ja sisäkatot sekä säteilysuojatut seinät.

Inlook Oulu asensi Kainuun uuteen keskussairaalaan levyväliseinät ja sisäkatot sekä säteilysuojatut seinät. Sairaala rakennettiin lohko kerrallaan ja Inlookin projekti kesti yli 3 vuotta. Puu on näyttävästi esillä sekä sisätiloissa että ulkona. Sisätiloissa on luonto ja kainuulaisten metsäsuhde esille taideteosten teemoina. Uudessa sairaalassa on 240 vuodepaikkaa ja älykkäiden taloteknisten ratkaisujen avulla on energiansäästö noin 30 % verrokkisairaaloihin nähden.

Inlookin rakennusurakka alkoi 2018 ja heti alkuun jouduimme painimaan kireiden aikataulujen kanssa mutta pääsimme niskan päälle ja asiakaskin oli tyytyväinen. Väliseinä urakassa materiaalien välivarastoinnissa oli haasteita lattiatöiden päällekkäisyydestä johtuen. Yhteistyö tavarantoimittaja Knaufin kanssa sujui kuitenkin esimerkillisesti ja pystyttiin joustavasti toimittamaan materiaalit työmaalle.

Alakatot olivat tyypillisiä sairaalamaailman ratkaisuja, T-listakannatteista akustovilla- ja kipsilevykattoja. Alakattoja tuli sairaalaan tuhansia neliöitä. Asentajavahvuus oli parhaimmillaan 18 ja asentajat vaihtuivat ajoittain, asennustyön siitä kuitenkaan kärsimättä. Tästä kuuluu iso kiitos nokkamies Jarkko Siltakoskelle, joka toimi työpäällikkö Jouni Meskin oikeana kätenä koko projektin ajan. Myöskin projektin sijainti 150 km päässä asetti omia haasteita työmaan jokapäiväiseen pyörittämiseen.

Inlook Oulun sairaalaprojektit jatkuvat Kainuun keskussairaalan jälkeen Oulun yliopistollisen sairaalan OYS:n uusilla vaiheilla. Kainuun projektissa opittiin monia työtä ja lopputulosta parantavia ratkaisuja, kuten potilashuoneiden sängyn päätykoteloiden ja alakattojen yhteensovittaminen. Päätykotelossa tuodaan kaikki tekniikka, jota tarvitaan potilaan hoidossa. Näitä ratkaisuja käytetään myös OYS-projektissa. Ison projektin opit liittyivät myös esimerkiksi rakennetyyppeihin, talotekniikan yhteensovittamiseen ja isojen materiaalimäärien logistiikkaan ja sen hallintaan.