Valoisia ja turvallisia tiloja pienille ja isoille käyttäjille

Helsingin Laajasalossa sijaitsevan Tahvonlahden koulun ja päiväkodin peruskorjaus aloitettiin vuonna 2021, ja sen yhteydessä koulun vanha osa peruskorjattiin ja päiväkodille rakennettiin uusi lisäsiipi. Inlook vastasi kohteen julkisivuverhoiluista. 

Vuonna 1973 valmistunut koulu oli kärsi sisäilmaongelmista, eikä sitä ollut kattavasti remontoitu vielä kertaakaan. Nyt Tahvonlahden koulu koostuu kahdesta rakennuksesta, jotka kattavat yhteensä 2 323 m2 opetus-, työskentely-, tauko-, kokoontumis-, ja vastaanottotiloja sekä keittiö- ja ruokailutilat. Koulun ja päiväkodin oppilasmäärä on remontin jälkeen 500, kun se ennen remonttia oli 270. Kolmikerroksinen rakennus on saanut käyttäjiltään runsaasti kiitosta selkeistä, avarista ja valoisista tiloista.

Tahvonlahden koulun rakennuttaja oli Helsingin kaupunki ja arkkitehtina toimi Arkkitehtuuritoimisto Kouvo & Partanen. Tahvonlahden koulun hankemuoto oli kokonaisurakka ja pääurakoitsijana toimi YIT. Urakka valmistui vuonna 2023.

Inlook Julkisivupalveluilta tilattiin kohteeseen näyttävät julkisivuverhoilut. Päiväkodin puolelle toteutettiin sisääntuloportaan seinät 2,0 mm kuparista. Kupariseiniin tuli erikoisrei’itys, joka kuvaa koivumetsää. Koulun pääsisäänkäynnin viereen toteutettiin 2,5 mm teräslevystä julkisivuverhoukset ”metsä” ja ”kivet”. Näissäkin kuviot muodostettiin erikoisrei’ityksellä. Pintamateriaalit rei’ityksineen toimitti PP-Tuote.

Arkkitehti: Arkkitehtuuritoimisto Kouvo & Partanen

Pääurakoitsija: YIT

Valmistumisvuosi: 2023