TANSSIN TALO- Suomen ensimmäinen tanssille omistettu tapahtuma-ja esitystila

Inlook oli mukana Tanssin talossa. Asensimme taloon eri puolelle taloa monen tyyppisiä akustiikkaverhouksia, metallilevyverhouksia sekä lasiseiniä.

Ensimmäiset ajatukset tanssiin keskittyvästä näyttämöstä on peräisin 1930-luvulla, mutta vasta vuonna 2015 Tanssin Talo -niminen hanke nytkähti eteenpäin, kun valtio päätti osallistua uudisrakennuksen rakentamiseen. Rakennuksen ovat suunnitelleet yhteistyössä JKMM-arkkitehdit ja ILO arkkitehdit. Helsingin Kaapelitehtaan yhteyteen rakennettu Tanssin Talo avasi ovensa 2.2.2022 ja se on pohjoismaiden ainoa yksinomaan tanssille pyhitetty rakennus. Talossa on kaksi salia, joista suurempaan Erkko-saliin mahtuu 700 ja pienempään Kaapelitehtaan Pannuhalliin 250 henkeä. Esitystilojen lisäksi rakennuksessa toimii ravintola ja tapahtumatori.

Inlook oli mukana projektissa. Toimitimme ja asensimme aulatiloihin akustiikkalevyjä sekä pintakäsittelemättömiä teräslevyjä seinäverhoukseksi. Pääsaliin asensimme seinäakustiikkalevyt ja niiden päälle rei’itettyjä terälevyjä sekä hitsattuja teräsverkkoja maalattuna mustaksi, salin väriteemaa mukaillen. Salin yläpuolelle asensimme myös akustisia seinäverhouksia.

Toimitiloihin toimitimme myös Inlook Glazy lasiseinää. Erikoisuutena asensimme seinäverhouksena teräsritilää, jonka takana on peili.