Inlook Akatemia opiskelijoille – Taitoa ja työtä

Jokainen meistä on oman onnensa seppä. Rakennusalan opiskelija, reittiä mielekkääseen työelämään ei tarvitse etsiä kauempaa. Me Inlookilla tiedämme, että paras ura rakennetaan itse, omin käsin. Tervetuloa Akatemiaan.

Inlook on kerännyt kokemusta sisärakentamisen alalta lähes 60 vuoden ajan. Meillä toiminnan keskiössä on aina ollut osaava, ammattitaitoinen henkilökunta. Henkilöstömme menestys on myös Inlookin menestys. Yhtenä tavoitteenamme on tarjota rakennusalan opiskelijoille mahdollisuuksia erikoistua sisärakentamisen asennustehtäviin ja sitä kautta rakentaa itselleen mielekästä ja palkitsevaa työuraa. Siksi olemme yhteistyössä alan oppilaitosten kanssa luoneet pääkaupunkiseudun ammattikoulun rakennusalan opiskelijoille Inlook Akatemian, sisärakentamisen koulutusohjelman. Akatemian kautta alasta kiinnostunut nuori pääsee oppimaan Inlookin rautaisilta ammattilaisilta vuosikymmenten kokemuksella kerättyjä taitoja ja ennen kaikkea tekemään itselleen mieluisia töitä.

Miksi Inlook

Inlook on sisärakentamisen mestari. Meidän on helppoa sanoa se nyt, mutta mestariksi ei tulla yhdessä yössä – olemme toimineet alalla lähes 60 vuotta ja keränneet matkalla valtavan määrän kokemusta, tietoa ja taitoa.

Mistä mestari on oikeasti tehty? Meillä se kiteytyy kaikkein tärkeimpään: ihmisiin. Osaava ja ammattitaitoinen henkilöstö on meillä menestyksen perusta. Haluamme pitää ihmisistä huolta – siksi isoissa päätöksissä henkilöstö huomioidaan, ja henkilöstöetuja kehitetään. Me Inlookilla myös tiedämme, että työ onnistuu parhaiten silloin kun tekee hommia, jotka maistuvat. Siksi tuemme työntekijöidemme yksilöllisiä, itse rakentamia urapolkuja, ja tuemme ammatillista kehitystä. Inlookilla töitä tehdään ihmisten kesken, vuorovaikutteisesti ja toisia kunnioittaen.

Inlook Akatemia vastaa rakennusalan haasteisiin työvoiman varmistamiseksi

Suomen suurin sisärakentamiseen keskittynyt yritys Inlook Oy hakee jatkuvasti uusia työntekijöitä. Kasvava liiketoiminta, vanhempien ikäluokkien eläköityminen, ja panostus omaan henkilöstöön asettavat tavoitteet korkealle ja haastavat yrityksen kilpailemaan parhaista tekijöistä. Yleinen työvoimapula näkyy myös Inlookin arjessa ja valmiiden ammattilaisten löytäminen on vaikeaa.

Vuosien ajan Inlook on tehnyt yhteistyötä eri oppilaitosten kanssa, ja kokemukset yhteistyöstä ovat hyviä. Pääkaupunkiseudulla Inlookin pääyhteistyökumppani on Stadin ammatti- ja aikuisopisto, jonka kanssa on yhdessä suunniteltu kattavaa, ohjattua urapolkua opiskelijoille. Viimeisen kolmen vuoden aikana toiminta on saatu organisoitua nykyiseen muotoon, jossa Inlook tarjoaa opiskelijoille säännöllisesti sekä koulutussopimusta että oppisopimusta. Tulokset ovat olleet hyviä, ja usealle opiskelijalle on voitu tarjota vakituista työpaikkaa opintojen päätteeksi. Pitkäjänteinen työ palkitsee ja hyödyttää kaikkia osapuolia.

Inlook asentaa sisäkattoja, lasiseiniä, väliseiniä sekä julkisivuverhouksia. Inlook toimii valtakunnallisesti ja tarjoaa Inlook Akatemia -mallia myös muille rakennusalan oppilaitoksille Suomessa.

Työpaikkaohjaaja Teemu kokee nuorten ohjaamisen palkitsevana

Teemu Heiskanen toimii yhtenä Inlookin neljästä työpaikkaohjaajasta. Teemun vastuualueeseen kuuluu lasiseinien asennus ja uusien työntekijöiden kouluttaminen. Inlook Akatemian myötä hän on päässyt tutustumaan nuoriin osaajiin ja jakamaan omaa ammattitaitoaan laajasti eteenpäin. Inlook Akatemian sisältöön kuuluu sisäkattoasennus, väliseinäasennus, lasiseinäasennus, ja julkisivuverhousten asennus. Työpaikkaohjaajat ovat kokeneita asentajia, ja opiskelijoilla on hyvä mahdollisuus päästä kokeilemaan erilaisia työvaiheita keskimäärin kuuden kuukauden ajan.

Teemu on ollut tyytyväinen siihen, kuinka Akatemia toimii oppilaitoksen kanssa, ja kokee, että puolen vuoden aikana ehtii tutustumaan opiskelijoihin melko hyvin, jolloin osaamisen kehittyminen on helppo todeta. Rakennusalalle tarvitaan uusia osaajia, ja Inlook Akatemia on hyvä väylä kohti ammattilaisuutta. Teemu muistuttaa, että asenne kuitenkin ratkaisee, kenestä tulee rakennusalan ammattilainen. Työt alkavat aamulla kello 7:00 eikä puhelinta juuri päivän aikana ehdi selailla, mutta kun on koko ajan avoin ja reipas mieli sekä tarkkaavaisuutta pelissä, pärjää jo pitkälle.

Inlook työnantajana on Teemun mielestä varsin hyvä. Töitä riittää, henkilöstössä on hyvä työilmapiiri, ja perusasiat ovat yrityksessä kunnossa. Syksyllä aloittaa jälleen uusi ryhmä koulutussopimuksen merkeissä – tervetuloa Teemun oppiin!

Inlook Akatemian oppisopimusopiskelija Julius odottaa valmistumista ja työuran alkua Inlookilla

Inlook Akatemian oppisopimusjaksolla työskentelee kesällä 2022 opintonsa päättävä Julius Nilsson. Julius on työskennellyt nyt 6 kuukautta Inlookilla tutustuen niin sisäkattojen ja väliseinien kuin julkisivuverhousten ja lasiseinien asennukseen. Julius päätyi Inlookille harjoitteluun koulun ehdottaman mahdollisuuden ansiosta. Opettaja kertoi mitä Inlook tekee, ja Julius oli heti kiinnostunut sisärakentamisesta. Inlook ja Stadin AO ovat tehneet yhteistyötä pääkaupunkiseudulla jo muutaman vuoden ajan.

Harjoittelussa Julius on päässyt tekemään erilaisia sisävalmistustöitä. Suosikiksi ovat nousseet sisäkatot ja väliseinät. Harjoittelu on sujunut hyvin, ja parasta antia on ollut omien vahvuuksien tunnistaminen. Julius on pitänyt Inlookista työnantajana. Iloinen ilmapiiri, mukavat ja ammattitaitoiset työpaikkaohjaajat, ja mielenkiintoinen työ kannustavat oppimaan lisää. Juliuksen tavoitteena onkin päästä Inlookille töihin heti valmistumisen jälkeen. Edessä on myös armeija, jonka alkamista Julius odottelee työn tekemisen ohessa.

Lasiseinäasentaja Eetu kartuttaa työkokemusta ja suunnittelee jatko-opintoja

Eetu Rytö aloitti työt Inlook Akatemiassa oppisopimuksella vuonna 2020. Aikaisempaa kokemusta Inlookista ei ollut, mutta koulun kautta järjestyi mahdollisuus harjoitteluun ensin koulutussopimuksella ja sen jälkeen oppisopimuksella. Inlook Akatemiassa harjoittelijat pääsevät tutustumaan koko Inlookin osaamiseen niin sisäkattojen ja väliseinien kuin myös lasiseinien ja julkisivuverhousten asennusten myötä.

Eetu kokee, että parasta harjoittelussa oli juuri laaja kirjo eri työvaiheita ja mahdollisuus suorittaa pakollisia näyttöjä samassa yrityksessä. Inlookin työpaikkaohjaajat ovat ammattimiehiä, ja vinkkejä sekä ohjausta asennustyöhön saa hyvin. Tällä hetkellä Eetu työskentelee lasiseinäasentajana ja on tyytyväinen urakehitykseensä.

Eetu kokee, että Inlook on hyvä työnantaja. Asiat toimivat sovitusti ja työtehtävät ovat vaihtelevia. Mielenkiintoisimpia uusia juttuja ovat olleet seinäverhoukset ja vaativat dB-lasikohteet. Eetun tulevaisuuden tavoitteena on jatkaa opintojaan Metropoliassa ja valmistua rakennusinsinööriksi. Tähän on hyvät edellytykset, koska opiskelupaikka on jo takataskussa.

Ota yhteyttä niin kerromme lisää tulevasta työpaikastasi!

    Lähettämällä lomakkeen hyväksyt Inlookin tietosuojaselosteen.

    Tätä lomaketta suojaa Google reCAPTCHA, ja Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja sovelletaan.