Inlook osti johtavan ruotsalaisen sisärakentajan Montagegruppenin

18.1.2019

Suomen johtava sisärakentaja Inlook Group laajentaa toimintaansa ostamalla ruotsalaisen Montagegruppen i Malmö AB:n. Kauppa nostaa Inlookin keskeiseksi toimijaksi myös Ruotsin sisärakentamisen markkinoilla.

Inlookilla on kaupan jälkeen toimintaa Itämeren alueella Suomessa, Ruotsissa sekä Baltiassa, jossa sillä on teolliset jauhemaalaamot Virossa ja Liettuassa.

Montagegruppen (lv. 12 MEUR) on ennen kauppaa ollut ruotsalaisen pääomasijoittaja Olsson Groth Investin (OGI) omistuksessa ja on viime vuosina vahvistanut asemaansa Ruotsin sisäkattorakentamisen markkinoilla lukuisin yritysostoin. Se on emoyritys yritysryhmässä, johon kuuluvat myös TJ Akustik AB (Växjö), Undertakman i Blekinge AB (Karlshamn) ja AB Smålands Undertak (Norrköping). Montagegruppen tunnetaan erikoisosaamista vaativien sisäkattokohteiden sekä vaativien akustiikkaratkaisujen toteuttajana.

–  Olemme Ruotsin murroskautta elävillä sisäkattomarkkinoilla perheyrityksenä turvallinen ja kasvollinen omistaja Montagegruppenille. Se saa kaupan ansiosta vaativien kohteiden suunnitteluosaamista, vahvat kansainväliset hankintakanavat ja kokemuksemme vaativien kohteiden sisärakentamisesta. Arvioimme Ruotsin markkinoiden tarjoavan Inlookin sisärakentamiselle merkittävän kasvupotentiaalin, sanoo Inlook Groupin toimitusjohtaja Arto Lehtonen.

Montagegruppenin toimitusjohtaja Peter Lindström näkee ratkaisun tärkeänä askeleena molempien yritysten kehitykselle.

– ­ Inlookissa olemme saaneet vakaan, yrityskulttuuriltaan omaan taustaamme sopivan omistajan, joka antaa 30-vuotiaalle yrityksellemme mahdollisuuden jatkaa pitkäjänteisesti viime vuosien kasvua ja kehitystä myös tulevaisuudessa. Tuomme yhteistyöhön osaamisemme ja pitkäaikaisen kokemuksen räätälöityjen sisäkattoratkaisujen urakoitsijana. Samalla Inlook saa kauttamme mahdollisuuden edelleen laajentaa toimintaansa Pohjoismaissa.

Lisätietoja

Inlook
toimitusjohtaja Arto Lehtonen
arto.lehtonen@inlook.fi
puh. 0500 455 512

Montagegruppen
VD Peter Lindström
peter@montagegruppen.com
Tel: +46 708-92 07 11

Inlook-konserni on Suomen johtava sisärakentamisalan yritys. Sen liikevaihto viime tilikaudella oli 79 MEUR. Yritys työllistää 450 henkilöä. Inlook toimii koko Suomen kattavasti sisäkatto-, sisäseinä-, julkisivurakentamisen ja kokonaissisustusten alueilla. Lisäksi sillä on ohutlevyvalmistusyksikkö Helsingissä ja jauhemaalaamot Tallinnassa ja Vilnassa. Yrityksen merkittäviä kohteita ovat olleet muun muassa Musiikkitalo, OKO Vallila, Uusi Lastensairaala, Keskustakirjasto Oodi ja kauppakeskus REDI. Yrityksen perusti vuonna 1967 Erkki Hiltunen, jolloin se aloitti toimintansa E. Hiltunen Ky. -nimisenä. Perheyrityksen hallituksessa on tällä hetkellä mukana jo kolmaskin sukupolvi.

Montagegruppen i Malmö AB on vuonna 1987 perustettu sisäkattorakentamiseen erikoistunut yritys. Yritysryhmän liikevaihto on noin 12 MEUR ja se työllistää 75 henkilöä. Yritysryhmä toimii sisäkattorakentajana päämarkkina-alueenaan Etelä-Ruotsi, mutta erikoisosaamista vaativia sisäkatto- ja akustiikkaratkaisuja toteutetaan koko Ruotsin alueella. Toimintaa on viime vuosina laajennettu lukuisin yritysostoin.