Hakaniemen metroaseman pohjoinen sisäänkäynti – korjaamalla pitkäikäistä laatua ja käyttövuosia

Metroinfran vanhimmat asemat ovat jo yli 40-vuotiaita ja niiden perusparannustöitä on tehty viime vuosina kiihtyvällä tahdilla. Inlook on ollut mukana useammissa projekteissa tuoden niihin osaamista ja kokemusta metroasemien rakentamisesta. Jälleen olemme saaneet näyttävän kohteen valmiiksi, tällä kertaa Hakaniemessä.  

Alun perin Hakaniemen metroasema on valmistunut vuonna 1982. Inlook oli jo aikaisemmin mukana Eteläisen lippuhallin peruskorjauksessa, joka valmistui helmikuussa 2018 ja nyt jälleen viimeisimmässä Pohjoisen sisäänkäynnin peruskorjauksessa, joka valmistui loppuvuodesta 2023. Kohde sijaitsee Lyyra-korttelin yhteydessä. Kaksi sisäänkäyntiä integroituu Lyyran rakennuksiin Toisen linjan ja Porthaninkadun risteyksessä. Molemmissa vaiheissa pääurakoitsijana oli Rakennuspartio Oy 

Inlook asensi kohteen sisäkatot ja seinäverhoukset. Erikoisuutena tässä kohteessa on perforoitu kuviovalokatto, joka toteutettiin tuotekokonaisuutena Inlookin toimesta arkkitehdin suunnitelman mukaan.  Seinäverhoukset on tehty Purson NAPSU-sälejärjestelmällä, jonka takana on lisäksi perforoitu metallilevy sekä äänen vaimennukseen tarkoitettu akustiikkalevy.  

Kohde oli logistisesti mielenkiintoisessa paikassa, mutta yhteistyö pääurakoitsijan kanssa sujui jälleen mallikkaasti ja materiaalivirrat saatiin toimitettua kohteeseen suunnitellusti. Inlook urakoi kohteessa kahden työnjohtajan johdolla, kun Ari Stigell vastasi sisäkattotöistä ja Markus Åhman seinäverhouksista. Ammattitaitoiset asentajat olivat luonnollisesti Inlookin omaa väkeä.

Valmistumisvuosi: 2023