Karin kampus – näyttävä monitoimitila tulevaisuuden tarpeisiin

Raumalla sijaitseva Karin kampus on monitoimitila, joka koostuu liikunta-, vapaa-aika- ja koulukeskuksesta. Inlook toimitti ja asensi kohteeseen väliseiniä, alakattoja ja seinäverhouksia ja suunnitteli ja kehitti ratkaisuja yhdessä hankkeen muiden osapuolten kanssa.

Karin kampus -hankekokonaisuuteen kuuluvat uimahalli, Hj. Nortamon peruskoulu, musiikkiopisto, liikuntahalli, nuorison kokoontumistila, kansalaisopisto sekä siihen sisältyvät kuvataide- ja teatterikoulut. Koko rakennuksen pinta-ala on noin 30 400 brm². Kampus tarjoaa rikkaan ja innovatiivisen oppimisympäristön sekä monipuolisia palveluita ja tiloja henkisen, fyysisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistämiseen kaikille ikäryhmille. Kampus sijaitsee Rauman vanhan kaupungin kupeessa, ja sen tyylitellyt puupinnat sulautuvat Unescon maailmanperintökohteeksi nimetyn keskustan perinteikkääseen puurakentamiseen saumattomasti.

”Hankkeessa tehtiin todella tiivistä yhteistyötä arkkitehdin sekä pääurakoitsijan kanssa, ja meidän osaavaa ja kokenutta asentajakuntaa on kiittäminen, että hanke meni onnistuneesti Inlookin osalta maaliin. Matkan varrella oli haasteita, mutta ne selätettiin yhdessä ratkaisuja etsimällä”, kuvailee Inlookin aluepäällikkö Teemu Keskikylä.

”Materiaalivalinnat ja niiden saatavuus aiheuttivat matkan varrella päänvaivaa. Vaikka kaikkia suunniteltuja materiaaleja ei ollut saatavilla, löysimme laajan alihankkijaverkoston kautta ratkaisut, joihin myös arkkitehti oli tyytyväinen”, kertoo Inlookilla työpäällikkönä toimiva Miika Hänninen.

Alun perinkin Inlook valittiin KVR-urakkahankkeeseen toimijana, jolla on vastaavista kohteista huomattavasti tietotaitoa ja osaamista. Sen ansiosta Inlook pystyi antamaan panoksensa myös suunnitteluun sekä toimivien ja samanaikaisesti näyttävien ratkaisujen löytämiseen. Karin kampus on yksi Rauman kaupungin viime vuosien mittavimmista ja merkittävimmistä hankkeista, ja se tukee laaja-alaisesti kuntalaisten ja yhteisöjen toimintaa.

Rakennuttaja: Rauman kaupunki

Arkkitehti: Arkkitehtuuritoimisto Arktes Oy, Verstas Arkkitehdit Oy

Pääurakoitsija: Hartela Oy Länsi-Suomi Oy

Rakennesuunnittelija: Sweco Finland Oy

Valmistumisvuosi: 2024

Käytetyt tuotteet: