Inlookilla tulevaisuutta rakennetaan vankoille perustuksille, yhdessä ja askel askelelta

13.10.2023

Suomalainen sisärakentamisen mestari jo lähes 60 vuoden ajalta, Inlook Oy, sai uuden toimitusjohtajan vuonna 2022. Jyri Salonen on jo aiemmin urallaan ennättänyt toimia useissa johtotehtävissä ja vaikuttaa niin energia-, rakennus- kuin valmistavankin teollisuuden aloilla. Inlookin tulevaisuudessa Jyri näkee tärkeänä arvojen ja henkilöstön kunnioituksen sekä kilpailukykyisen kehityksen, joka perustuu jo olemassa oleville vahvuuksille.

”Inlook on perheyhtiö, jolla on hieno tarina, ja me tämän päivän inlookilaiset viemme Ekin (Erkki Hiltunen) perustamaa hienoa yhtiötä eteenpäin ja jatkamme menestystarinaa. Tärkeä vaalittava osa sitä on Inlookin henki, johon kuuluvat yhdessä tekeminen ja voitontahto”, kuvailee Salonen.

Monet osaset tulevaisuuden tekemiseen ja etenemiseen ovat jo Inlookilla kohdallaan. Vaikka Salonen tunnetaan kokeilunhaluisena ja uteliaana muutosjohtajana, hän ei halua keksiä pyörää uudelleen – tulevaisuus syntyy niiden hyvien osatekijöiden pohjalta, jotka jo ovat olemassa. Salonen haluaa entisestään kehittää Inlookin nykyisiä vahvuuksia, ja tehdä sen positiivisella energialla ja yhteistyöllä.

”Kilpailukykymme perustuu ammattitaitoon ja omiin asentajiin, ja siihen, että pyrimme aina ylittämään asiakkaan odotukset. Lisäksi Inlookilla ollaan rohkeita – jos vastaan tulee hanke, jollaista kukaan ei koskaan ole Suomessa tehnyt, niin se on meidän juttu. Nämä ovat Ekin periaatteita ja niiden päälle rakennetaan tämän päivä strategia. Periaatteiden lisäksi ammennetaan ihmisten intohimosta hyvään työhön ja halusta tehdä hyvää yrityksen eteen.”

Tuloksellista johtamista perusarvoja kunnioittaen

Salonen pitää itseään käytännönläheisenä johtajana, jolla on kyky inspiroida ja vaikuttaa – olipa kyse työntekijöistä, asiakkaista tai muista sidosryhmistä – ja saada kaikki mukaan. Hän saavuttaa tuloksia aktiivisesti johtamalla ihmisiä ja tekemällä tietoisia päätöksiä tosiasioihin perustuen. Erityisen tärkeää Saloselle on työssään usko ihmisiin. ”Inspiroituneiden, sitoutuneiden ja voimaantuneiden ihmisten kanssa kaikki on mahdollista.”

Salosen intohimona on tuottaa työssään tuloksia, mutta hänelle on myös aina tärkeää, miten tulokset saavutetaan. Perusarvoistaan rehellisyydestä, kunnioituksesta, luottamuksesta ja avoimuudesta Salonen ei tekemisessään tingi. Yhtäläisyyksiä Inlookin arvojen ja toimintatapojen kanssa on paljon; Inlook tunnetaan suoraselkäisenä alan toimijana, joka pyrkii läpinäkyvyyteen sekä siihen, että työt tehdään viimeiseen asti hyvin ja ratkaisukeskeisesti, aina ihmiset huomioiden. Yritys lieneekin saanut tässä varsin oivan johtajan.

”Meillä inlookilaisilla on tärkeä tehtävä: toteuttaa tiloja, joissa ihmiset viihtyvät ja voivat hyvin. Asiakas on meille tärkeä, joten pitkän tähtäimen tavoitteemme on olla se sisärakentamisen tekijä, jolta kysytään aina. Ensin.

Tulevaisuuden Inlook on vielä nykyistäkin vahvempi. Kilpailuetumme perustuu edelleen huippulaatuun ja osaamiseen sekä kykyyn tarjota parhaita ratkaisuja asiakkaalle. Lisäksi meillä tulee pian olemaan edelläkävijän digitaaliset työkalut, jotka helpottavat arkeamme ja lisäävät tuottavuutta. Uskon, että Inlook tunnetaan tulevaisuudessa alan vastuullisimpana toimijana, joka ei pelkästään puhu vastuullisuudesta, vaan osoittaa välittämisensä tekojen ja arjen ratkaisujen kautta.”